A liofilizált élelmiszer...

…akár 25 évig is eláll*
…nem igényel hűtést
…megtartja színét*
…ízélménye megmarad
…nem veszít tápértékéből*
*megfelelő tárolás esetén

Amit liofilizálni érdemes

húsok

gyümölcsök

zöldségek

desszertek

készételek

Egy fagyasztva szárítási folyamat lépései

Az élelmiszerek előkészítése megtörtént. Az előkészített
élelmiszerrel feltöltött tálcákat a készülékbe helyeztük.
A fagyasztva szárító megfagyasztja a tálcákra helyezett
élelmiszert.

Ezt követően a készülék vákuumot képez, aminek
segítségével a kellő nyomásérték elérése után a fűtőpárnák
bekapcsolásával a szárító fázisba lép a folyamat. A szárító
fázis lefolyásának végeztével az összes víz elpárolog az ételből.

A liofilizálás elkészülését követően az ételt mielőbb légmentesen zárható, fénytől védett tárolóegységbe kell helyezni,
oxigén abszorbert a csomagolásba téve. A tárolás az
élelmiszerek tartósságának a kulcspontja.

Ha liofilizálás előtti állapotukban szeretné fogyasztani az
ételeket csak adjon hozzá egy kis vizet! Vissza fogja nyerni
az eredeti állagát és többé kevésbé a külsejét is. Akadnak
ételek, amik liofilizált állapotban is változatosan felhasználhatók, ilyenek például a zöldségek és a gyümölcsök.

Ez a címsor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.