Vásároljon és tartósítson adalékanyagoktól mentes ételeket!
Spóroljon! Őrizze meg egy leértékelt termék szavatosságát!
Halmozza fel a termelői piacon vásárolt friss élelmiszereit!
Csökkentse az élelmiszerpazarlást!
Egy átlagos 4 tagú magyar családnál a megvásárolt étel 40%-a szemétben végzi. Ez fejenként éves szinten kb 68 kg étel kidobását jelenti.
Tartósítsa készételeit mielőtt tönkremennek!
40%
Mit érdemes liofilizálni?
húsokat
gyümölcsöket
zöldségeket
desszerteket
készételeket
Hogyan is működik a fagyasztva szárítás valójában?
Friss vagy már megfőzött ételeket helyeznek a készülékbe, ami – 45 °C-ra hűti őket.
Miután az étel már megfagyott a gép vákuumot hoz létre, minek hatására az étel nedvességtartalma gáz formájában távozik.
Az egész folyamat 24-36 óra alatt zajlik le.
Az így elkészült fagyasztva szárított étel pára- és oxigénbiztos csomagolásba kerül a frissesség megőrzésének érdekében. Amint vizet adunk a termékhez, az visszanyeri eredeti külsejét és ízét.